Monday, March 14, 2011

TheRe he Goes~







So there he goes~to Phuket without me! 5 hari!!
Sedih? tidak! Terkilan? pon tidak!
i lagi sedih tgok muka anak2 tido waktu malam and pikir
how on earth would they survive without me?
Konon2 nak cakap laaa i ni ibu mithali, hihihi..
Lissa still BF, soo..i risau dia xleh tido if no Mommy..
and Carliff semakin notti, kalau tggal dia ke Mak,
owh letih, kesian mak nanti..
So there he goes, this year trip without me :P



Kelabu!


Nasib baik recognize hidung, tu pon puas ditenung :p


Poyo namanya aksi ini


Bila tnjuk gambar ni,
dia nyanyi ke i..
"Jangan kau bimbang sayang,
Dimana ku berada,
Dengan siapa ku bercanda
Jangan kau bimbang
Ku tetap kau yang punyaaaaaaaaaaa"
and i reply
"Ah, ngada!"

Got story to tell;
He asked a nite before leaving;
"U nak apa2 dak?"

And im about to sleep, answering;
"Xmau. Jangan. Jangan beli apapun kat i.
I xmau."

Abis crita.

So, there he goes.
And i spend time dgan anak2 di umah. Mak ngan adik bongsu dtg tolong.
At least, got someone to hold on.
Life without him? Rock on!!

Balik time.

Agak lewat malam. Dengan tersengih2 muka belang2.
"I xbeli apapun kat u, sbb u kata u xmau apa2..
I beli kat anak2 ja."

Carlissa got one nice soft pink blouse wif matching shocking pink skirt.
Carliff got one petak2 short pant wif cute shirt.
He bought himself man things.
Souvenirs for relatives, frens and gang.
and Me?
i really2 got nothing!!
Perasaan? xrasa apa2. Padan muka!
sbb dari mula i yang ckap xmau segala benda!

But then he come handed me with this paper bag,
Singing me lagu..Selamat Hari Jadi!
(weh, lambat lagi tu..)
i buat2 muka xtahu dan xmahu,
walhal hati di dalam bagai digaru!

Katanya:
"Eleh, purak2 tak mahu,
Carliff, esok bila Mommy try baju ni,
Carliff bbm Daddy tauuu, heheh"
(he know, i mana leh xtry baju baru, wajib coba
tp sebab i buat perangai xkan dan dan tu i nak try....
buat2 la ngada-ngada, besaQ la, xlawa laaa..)



Got this couple of HR Tees
black one is special edition featuring Shakira
da bomb!


On next Saturday, for family outing
i wear the white one.
Just to say,
TQ uuuuuuuuu..
for buying me this baju's.



This one is my lovin thin"
cause it got swarovski along the line

Selang beberapa hari kemudian, i bertanya;

"Kan i ckap xyah beli apa2, pasaipa u beli jugak?

Jawabnya;

"Perempuan kalau ckap xmau, memang la xmau, tu di mulut, tpi di hati berharap, i kenal u lama, i tau la u tu camna.."

"Hahaha..." I senyum ja.

Smalam dia mahu ke Giant, di tanya, soklan fav,

"U nak apa2 dak?"

"Ngak mauu apa2 pak,"

Tpi bila balik, di belinya biskut Julies, dan susu kotak kegemaran!



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...