Monday, February 28, 2011

shoes FreaK!









In front row with a bow- Miss Nose



All from Vincci
Bought all this three at once!
Balas dendam dan lepas geram tak gi shopping dua bulan!
Owhh, i get 30% discount-cause it was my birthday month
plus rm40 vaucher as a PDI card member, soo super saver!!



Vincci new Fall/Spring Collection
hurmmm..i shud get this grey too kan?




Saturday, February 26, 2011

AyaT-AyaT CinTa







Editor Note GLAM wajib i baca setiap bulan. Never miss. Suka bila Wirda mewacana sesuatu perkara. Oh, dia Anna Wintour versi kita-kita di hati i. Ikut musim, keraian, keadaan dan edisi Februari ini nota cinta yang dikarang. Tidak meraikan Valentine? No, No, No..bukan budaya kitaorang.

I pinjam ayat pertama dalam Editor Note Glam Feb 2011, peribahasa Greek menyebut, "The heart that love is always young,". Ya, betul, sungguh, menyintai buat kita merasa muda, dan bila rasa muda, gaya pon muda juga, taste pon muda juga. Heheh. Bakal menginjak ke 3 series menjelang 25 March nanti, alahai sudah terasa usainya waktu bergedik dan bergembira seperti zaman dolu-dolu. Tetapi dek kerna hanyut (Hanyut-Faizal Tahir-best eh!) dilanda rasa cinta, masih, tidak terasa tua. Cinta buat i masih mahu terus bangun setiap hari, mandi, siap bersolek dan berdandan rapi mengadap wajah-wajah yang i cintai. Malah Tuhan, jika Kau izinkan hambaMu ini, aku ingin hidup lebih lama lagi. Masih mahu terus menyanyi lagu selamat harijadi..demi cinta dan kasih i ini.



Elegant PomPom Dress Biru
inspirasi MNG-Lady Gaga yg i beli dgn harga murah skali!



Love the shoulder part-
(Cho bayang bila i pkai, Lady Gaga ke Gagak? Hakhak!
tak agak2!!)

I Love Fashion and Beauty. Sungguh, betul kecintaan i pada dunia glamor ini. (Glamor ke kauu? wakaka, perasan!) Kalau bisa, setiap hari i mahu tampil cantik sekali. Bila cantik, sekurang-kurangnya i dapat menyenangi hati-hati mereka yang i dampingi. Bukan, bukan, salah, salah..bukan untuk ambil hati atau salah jika anda pikir i mahu mereka itu jatuh hati. Niat/Tanggapan itu jauh panggang dari api. Hmmm..maksudnya lebih kurang begini..sekurang-kurangnya jika hari itu semak dan bersepahnya meja pejabat dengan serabut nya kepala pikir itu dan ini, at least ada satu benda yang kekal rapi dan elok di situ, biarpun ia nya hanyalah sepatu baru bewarna biru. Hihihi..pening, pening, pusing, pusing..hanya jauhari yang mengenal manikam..dan jika hanya anda menyenangi dan ambil kisah bab fesyen, maka anda akan faham.

Dalam ruangan Glam Retorik Feb 2011 juga, Mansor Tun Abdul Aziz director kreatif di Granoff, beliau percaya yang rasa kasih sayang tanpa syarat dan batasan mampu ditujukan untuk setiap ciptaan Tuhan, mahunya insan, haiwan dan barangan, terutamanya beg Hermes Kelly bersaiz terbesar di tingkap Pavillion. Which is Damn Its True!!!!


Dia tak kisah carry bag VS Pink Tote ni
kesana sini



He looks sweet indeed :P

I Love Music. Cinta yang dikisahkan dalam melodi dan lirik menghasilkan lagu yang bagus. Yeah, Grenade by Bruno Mars are on top of my song list. My current ringtones. Lagu itu mencheritakan kisah cinta yang tragis..yang mana akhirnya mati di pilih menjadi kesudahan. Oleh kerana dinyanyikan oleh seorang lelaki, maka pada i, suci benar cinta seorang lelaki itu, walhal hakikatnya, lelaki species itu kini sudah pupus, gone! Maaf lah, ia tidak menjurus kepada semua golong Adam, i bercerita tentang mereka2 yang mengelilingi hidup i. Most of them are pretty face wif evil heart! Kejam kau nyah! I Love Empire State of Mind by Jay Z ft Alicia Keys too. Lagu itu bawa pesona fashion, gaya dan life style. That song was choosen as OST for Sex and The City 2..when Carrie open her door and walk out in her white stylish dress..woooooo...style-lah! (Thats wat i mean Sara, in month 3 you shud walk out the door just like her! Just like her!!! :). Dan pernah sekali, bila melayari blog pereka Zery Zamri, i terpesona dengan selingan lagu Jalan Cinta by Sherina OST Ayat-Ayat Cinta. Ya Tuhan, mendalami lirik tersebut buat i rasa sekuat mana cinta sesama manusia kita akhirnya kembali pada sucinya cinta Yang Maha Esa. Mendengarnya berkali-kali buat mengalir airmata.

Birthday Request..Silalah beli jika sudi!


I Love To Write. Dunia penulisan adalah dunia i sebenarnya. Cita-cita i sewaktu semua orang sibuk mahu bergelar doktor, peguam, arkitek, juruterbang..yang hanya i mahu ialah pejam mata, mengadap jendela Eiffel Tower (misalannya) dan mencari ilham. Penipu! Memang! kerana memang i tipu cikgu kisah cita-cita dulu kerna i langsung tak tahu apa yang i nak jadi pada masa itu. Kau juga tipu jika dulu kau ckap nak jadi ahli bina badan dan alih2 sekarang kau kaya raya hanya kerana jadi ejen jual insurans. Unless kau pemburu yang jitu dan kejar cita-cita tu sehingga betul2 dapat jadi arkitek misalan. Jadi salahlah? Yaaa, memang salah sama sekali dan i akui. Kerjaya yg i pegang harini adalah salah di sisi hakikat dan naluri diri.Kerana asal lapang masa, selain shopping, shopping, shopping dan abis range Sophie Kinsella i baca, i menulis merata-rata di kertas-kertas yang ada. Kadang-kadang bila tengah pegang dan try baju di fitting room, ada juga idea yg datang, maka i text ja dlm note di telefon genggam.

I enjoy baca hasil tulisan Ali Imran K-penulis di August Magazine (yes, i read Men Mag too). Dia muda, 29 tahun, segak orangnya dan bergaya. English nya fullaweh, dan karya Bahasa Melayu nya meletup juga. (Tak percaya beli Glam Lelaki March cover Awal dan selak ruangan Hitam+Putih yang dia tulis). Dia menulis tentang kehidupan dan juga dalam misi hidupnya mencari kehidupan. Gajinya mencecah 200k setahun. Hurmmmm..

I Love to Draw too. Cinta i pada lukisan sangat mendalam. Ketika sedang dilamun cinta dengan suami dulu i banyak melukis. Tetapi kini tidak lagi. Desakan masa dan keadaan buat i berhenti dan pendam saja perasaan cinta yang membuak-buak di dada. Mungkin satu hari nanti, bila anak2 sudah ke skolah, kami boleh berhobi melukis bersama. Mungkin kasih lebih mekar berbunga jika dapat dikongsi dgan anak2 tercinta.

Dan i amat cintakan Tuhan. Dek kerana itu i tak pernah merungut atau menyalahkan keadaan yang meletakkan diri i di dunia yang asing dengan kemahuan diri. Kerana jika katakan i berjaya di dunia penulisan, entah mana mungkin i berkenalan dan ketemu dengan insan2 yang i sayang harini. Entah-entah masih membujang, membuat dosa dan memburu cinta. Maka i bersyukur dengan rezeki yang ada dan kehendakNya yang mahukan i berada di mana i ada.


Friday, February 25, 2011

Kasih SayanG






Sayangnya Kamu..
Rindu ku bayangkan seperti hujan
Agar sejuk dan dingin tempias itu
Kau rasakan sepertiku memelukmu

Sayangnya Kamu..
Bahagia ku bayangkan tanpa menyentuhmu
Agar suci dan tidak dikotori olehku

Sayangnya Kamu..
Kasih ku bayangkan dengan bermimpi
Biar bercumbu dengan angan-anganku

Sayangnya Aku pada Kamu
Biarlah selamanya tidak ketemu
Agar benar Kau tahu..
Aku sungguh benar
Sayangkan Kamu..


Love write : Shaferrihaiza





R.I.P Luna.. :(





Meet Luna- the fighting fish



Luna in action



Carliff had two pet-fight fish. One is Luna n another is Maya. When they fight there goes Luna Maya!! ngee..but unfortunately, Luna is found dead with no specific reason this very morning (25th February 2011). Carliff is soo sad but we tipu2 him telling that the dead fish is sleeping..hmmm..both of us were sad too. RIP Luna. We enjoyed to have u as part of the family..at least u leave us on Friday. (hmmm..ikan mati pon aku emo :(

Update : Carliff dah ok, tp haritu i dgr dia ckap ngan Maya..
"Tuna (Luna) atii dahh, abiss dahh.."
hmm, i pon sedih lah sekian kalinya lagi..ngee..




Luna's home




Monday, February 21, 2011

guess what?







He already bought me somthing..
hadiah kerana melahirkan seorang putri jelita..
saya duduk trmenung sambil menjeling..
oh i kno u guys malas nak main teka2..
nanti2 lah i cerita,
cumanya......i betul2 xsangka.. ;)






Friday, February 18, 2011

Crush! over This GLEE guy






oK, Im all over this_Chord Overstreet,
(who played-Sam, n rocked the big Bieber-baby best week)
think that he's sooo sweet!

Oh, wishing him HAPPY 22nd BIRTHDAY-17 feb 2011, ngee..love u boo!!







Sunday, February 6, 2011

MaJLis KeSYukuRan & AqiQah CaRLissa





4 February 2011
Friday
Umah MakTok, Taman Aman, Alor Star



si Tuan Puteri asyik beradu


Mimpi nan indah syahdu berlagu



Usah diusik, jgan diganggu




Hati gumbira siapa yg tahu



Duhai gerangan anak kesayangan



Tidurlah sayang bonda dodoikan



Dikendong ayahanda berlagu riang



Kekandamu jua setia nyanyikan



Duhai Putra kesayangan ayahanda



Lihat si Puteri di pangkuan adinda



Kasih mesranya seorang Nenda



Bahagia selamanya kita bersama



Duduk berempat di tubir pintu



Kasih padanya sedari dulu



Mohon direstu ayah dan ibu



Tak lupa adinda yang hanya satu







Wednesday, February 2, 2011

Lissa is One Month Young"





now u see..


A Baby Girl is...
eyes that mesmerize,
drawing all time, energy and focus
to her unique attractions.
Smiles and giggles
bringing more thrills
pleasure and satisfaction
than any amount of money can buy.
Sweet, soft,
feminine baby fragance..
inhaled happiness
Growing, changing
in your eyes appearing
more beautiful everyday
my baby girl is all that
and so much more..


By : Joanna Fuchs



now u dont! ;P






The only exception!







When I was younger
I saw my daddy cry
And curse at the wind
He broke his own heart
And I watched
As he tried to reassemble it
And my momma swore that
She would never let herself forget
And that was the day that I promised
I'd never sing of love
If it does not exist


But darling,
You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception


Maybe I know, somewhere
Deep in my soul
That love never lasts
And we've got to find other ways
To make it alone
Keep a straight face
And I've always lived like this
Keeping a comfortable, distance
And up until now
I had sworn to myself that I'm
Content with loneliness
Because none of it was ever worth the risk
Well, You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception

I've got a tight grip on reality
But I can't
Let go of what's in front of me here
I know you're leaving
In the morning, when you wake up
Leave me with some kind of proof it's not a dream

Ohh---

You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception

And I'm on my way to believing
Oh, And I'm on my way to believing




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...