Thursday, January 20, 2011

eee, cantiknyaaaaaaaaaaaaaa!!!




Love IrNa La PeRLe creations









sangat cantik ok! like angels..






Wednesday, January 19, 2011

ShOCKinG PiNk!!





Damn, I cannot tahan nafsu godaan
This tote make me terbayang tak tidor malam
Bleh di bawak ke Jusco isi barang runcitan
Victoria's Secret? Kamon, hate me baby one more time!!





Tuesday, January 18, 2011

TQ Nuffnang! U Bring me JoY!!






TQ NUFFNANG for my very first cheque! Weehuu..
:( NO evidence of cheque attached here cause
it arrived during my first week of maternity leave!)
By the way, sudah ditunaikan ke account Bank Pilihan Anda!

Hmm...Salivate Over Aldo Shoes!!!
Can u imagine, pagi2 buka shoe rack nampak pelangiiiiiiiii..!
uuuu" la laaaaaaaaa..






Sunday, January 16, 2011

KLise But Its OK!



Owh rindu bangat i pada blog yg satu ni. Bgitu bnyak crita, memori, kenangan di simpan rapi disini. Begitu lama tidak duduk brsenandung merenung papan kekunci menulis, merepek di sini.

Begitu dekat di hati, walau jauh dari mata naluri. Apahalnya brjiwang karangan di awal tahun baru ni? (i minum lots of coffee semata2 brjaga bangun tidurnya sang puteri)
Hello peeps, yes, u r in the rite url..and this is Shaferlicious. Cheh, konon, cam Vj channel E! Back to rock on the beats and runway baby. Healthy, happy, sleek, chicky, crazy as ever, watever.

Hows your new year? Good?
Hows your first day work in new year? Yarkss?
Sure la yarkss..cause 3rd Jan is Monday and it is always blues come wat number, year.
Telling u how i spend my new year?
I spend my first day in 2011 at the hospital..Great! gee..more yarkss kan? (sigh~nak wat cmna..?)
It was Lissa, my brand new, who was first admitted wif due to jaundice on new year eve followed by me who got post-natal bleed wif no specific reason. So this is the story of how ibu beranak dua celebrate her new year..Sunggoh tak Hot!! (celebrate? word xsesuai cause i never did!) So Happy New Year 2011!!
Wats your resolution babe?
Nak turun berat badan? Berhenti keja dan buat bizz jadi jutawan? Add on handbag and shoes collection?

Me? I tak penah pecaya akan kberkesanan punya azam di tahun baru..i never had one! Sebabnya tahun baru cuma mangsa keadaan..dan rasanya tak perlu tunggu tahun baru semata-mata nak buat perubahan, ubah matlamat, tujuan dan impian. Mksudnya, stiap hari dan bulan ble ja nak berazam. Prubahan dan impian tak penah kenal masa, azam dan matlamat datang dan pergi bila2, suka2. So go with the flow!
I setiap hari bulan ada saja kemahuan. Itu dan ini. Cuma yg perlu adalah mencari kemampuan untuk memenuhi hasrat dan hajat di hati.

Misalannya- ingin benar manage masa sebaik-baiknya, cukup untuk memenuhi tuntutan kerja, rmahtangga, anak2 dan diri sndiri...walau hakikat sbaik mana dicuba..24 jam masa itu trlalu amat cemburu dgn kita!



J.L0
-GUCCI/Unicef
- children's collection spring summer 2011 ad campaign.
Dia idola saya dan SARA. Impian kami tidak penah beda.
Now fren, we hit the style just like her,
wif the kiddos in both hands.


What do i wish n want this year?

Nina Garcia, Pengarah Fesyen Marie Claire brkata lagak Diva nya- "Adalah penting memantau isi almari. Jika anda tidak memakainya, keluarkan saja!" dan actress Hillary Swank mahu mngeluarkan beberapa barang dari geroboknya kerana dia terus membeli dan tidak sampai hati meluakkannya! (Sudah belikah EH! Jan 2011? Makan hati tgok Swank mnggayakan but koleksi Sergio Rossi di muka 169)

Jadi kedua2nya beri i idea. Wajib buat closet spring cleaning dan susun clothing line baru.Sedekah suma baju2, tudung2 yg bosan dipakai. (oh, i kembang hidung, besar hati bila tahu anak2 dara Cik N yg belajar kat Poli brgaya sakan pkai baju2 tu gi kelas..ya, kecik baktinya, tpi besar makna). Buang suma kasut2 yang rosak dan.........handbag2 yang dah out season, masih dipikir mahu dibuat tukun tiruan atau simpan buat kgunaan keturunan di masa depan.



Kebendaan..impian sejak Oktober tahun lepas, klau December bonus masuk dgn amaun spt yg digembar gmburkan, i wanna change my hp. Alhamdulillah, kechinggg!!. Msih menunggu timing yang sesuai to hit the mall floor (abis pantang)..Smentara ini, masih brmain teka teki dgn diri sndiri~ Berry2 kah atau Epal kah? (Ohh, sudah naik juling melihat orang sblah bantal post status di FB via I pad! - bikin I mad!!)



An Apple Today Hit the Runway!
(aku tahu Mr Miez dan cousin yg brmotor skuter comel itu
pasti kembang hidung dgn tag ni!)


Dan lagi dan lagi, as March is approaching real soon, mahu hadiahkan diri sndiri handbag mahal for my 3 series birthday. (Kesiannnnn.. dah tua baru nak merasa!) Sbnarnya propa lebih ja, tak yah tunggu birthday pon i bli hdbag juga..masa bosan tunggu hari nak bersalin ja dah beli dua-one is GUESS? and another is Forever21. Cuma bila dah nak brtukar ke angka 3 nak la jugak yg high label punya! :) haha. Suka2.

Yaaa..selain itu sudah ada yg brjanji mahu luang masa berempat ke KL jalan2, makan2 dan shopping2 March nanti- Carliff turn 3 on March 6th!! (Oh, dah ada anak remaja! wahaha)



F21-Mine! Mine!!!


Lagi2? Oh..i blom buat official request to Mr Hubby on what do i want as a reward for safely delivered si tuan puteri. Abis2 pkir, another time piece maybe. Ntah. No idea. But i love and like 10x GUESS Rock' n Rebellion Mini Autograph yg berharga 5***** juta rupiah itu.




Hmm...lain2... i blum ada mood nak pkir apa yg mahu diubah dari segi kemajuan kerja. On my way but not in the mood yet. Tunggu lepas masuk keja nanti..

Dari segi kerohanian dan jatidiri...i mahu jadi hamba yg lebih baik dari segi amalan di tahun lepas. Mahu jdi isteri dan ibu yg baik bukan untuk tahun ini saja tpi sampai bila2. Ya..alangkah bestnya jika punya banyak masa untuk menulis tentang impian dan mimpi2 indah yg direncana buat Carliff dan Carlissa - memiliki mereka brdua -impian jadi nyata!



Thursday, January 6, 2011

PeAce Rite NoW!





How R U doin BiG Brother??
IM Doin Just OK!!





Outing with Achik







Mak Tok and Achik came to pick him back to kampung exactly on my week 38.
Here are the series of pictures Achik sent me via MMS
just to let me know that he's doin pretty well.

Hmm..wat do no one know-without him,
i cried my self to sleepevery single day and nite!
I miss kissing him g.morning & nite..
I miss carry him in the morning just to let him
wave to Air Asia Billboard,to air planes,
flying birdies from our ccridor..
I miss carry him at nite to peek colorful lights of
Penang Pesta ferris wheel from our windows..
I miss fighting with him over lunch n dinner,
Miss his ngada2 attitude..
I MISS EVRYTHING bout him lah!!!







Wednesday, January 5, 2011

MY sleeping beauty


4 Days Young







8 Days Young




16 Days Young















Tuesday, January 4, 2011

# HappY BiRthDaY CaRLissa # (^^,)




The day she was born
24.12.2010
Pearl Maternity Ward




One happy Daddy of two



One little angel



One sleeping princess



One sweet mommy-baby time



One cute baby



One happy Nani



Monday, January 3, 2011

ThankinG All my LOVeRs







Dear ALL Kesayangan,

THANK YOu VERY MUCH..
for ur doa n prayers, best wishes n greets, sgala ucapan & puji2an, for ur kind visits, flowers, fruit baskets, ang paws,
adorable n cute baby presents, smses n everythings..
Alhamdulillah & InsyaAllah, semoga sgala kebaikan & rahmat dkembalikan kpd yg memberikan~Aminnn..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...