Thursday, September 30, 2010

=the Day GOD show me LOVE=part 2




Petang Rabu itu brjalan seperti biasa, efek after lunch juga seperti biasa2 juga, ada yg masuk dgn muka suci murni sesegar wudhuk yg masih berbaki, ada yg masih mnguap smbil mengeluh kenapalah lunch break cepat sgt abis ni, ada yg masuk mngendong bag plastik Giant yg penuh isi resepi masakan malam ni, ada juga yg mengusap perut kenyang dek penangan nasi tomato pokok cherry (dgn tagline : SEDAP-makan harini esok nak lagi, MURAH dan EKONOMI-sesuai di awal2 bulan gini), malah ada juga yg masih pulun clicking mouse main game tembak2 guli. Me? Keja yg menimbun masih brbaki..dan anak kecil dalam perut ni masih dok xdiam2 lagi.

Mghampiri jam 4ptg, menaip laju report mngejar masa berbaki satu jam, lil fella masih xnak duduk diam. Lapar agaknya..(Oh ya..today we skip our lunch laa..) tp Mommy kenyang lagi laa...Kan tadi kita dah makan banyak..? I bgun buka canister dan makan saki baki kuih raya yg i bawa untuk kwan2 harini..kembali ke meja, back to kerja..kerja, kerja..hiii bosannya! Selang beberapa minit , tiba2 i rsa pening2 dan naik loya. (If on YM u can see shaferl_dcc dat is "not so available" been officially invisible..hilang di alam maya).

I teguk air berdeguk2..dan rasa pening bagai menjadi2 pula. Menunggu detik jam 5, dan2 rasa bagai lalu hiway utara naik lanca (nyumpah jam dinding-lambat gila!)..dan yg dlam perut ni juga masih xnak diam2 juga..(kenapa ni C?) dan yaaa..tiba2 saja semua benda disekeliling ni sudah mula jdi pinggan cawan teko dlam animasi beauty n the beast, menari2 pusing meja. Why? Why laaa..tiba2 i sngat sakit kepala dan rasa nak luah terkeluar semua? Why laaa..lutut rasa shaking, body shivering , panas sejuk semacam pula? (Apa lagi yg x kenaa??)

Tepat pada masanya i cepat2 jalan ke nursery ambil Carliff Al-Imran (my lovely dovey wowey son!!!). There i met BFF n son-Ar-Rayyan. I told her rasa xsedap badan, pening, nak trmuntah sgala. Dia amat faham. (Oh, lupa nak crita i dah brjaya menjangkitkan penyakit boncit ni to her-Yesss, Endang pon pregnant juga!! i sukaaaa!!!) She advised me to go home and have a comfort rest. I give a dizzy signal to Cikgu Widad when she invited me inside..and said "its Ok, n i'll wait for him outside," (Skrang ni pon dinding rasa bergoyang, apatah lagi kalau masuk dan dengar budak2 tu berlari, mnjerit kegirangan!).

I closed my eyes n breath deepy, berpeluh ntah kenapa dan serious rasa nak pitam. I waved BFF goodbye bila Hashim dah smpai. Pastu sempat minta segelas air from Cikgu just to clear my throat. Tpi baru skali air tu i teguk, segera datang gelora ombak laut. My brain then send me a signal dat i shud just run n go..n yeah, u guess it right, inside the toilet bowl, there all i pour.. :(..


TO BE CONTINUE..



"My liltle boy will someday be a man

and right by your side i will forever stand,"


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...