Wednesday, September 29, 2010

=the Day GOD show me LOVE=


Dunia belum berakhir..Hmm..ayat pertama bgai orang frust, putus cinta dan kembali brsemangat waja..walhal hakikat sebenarnya ibarat sudah merasa mengetuk pintu ajal..mati sekejap dan diberi peluang hidup semula. (i ni bab karang ayat bunga2, jiwang karat, awa larat, ckup hebat..ya lah, kalau bikin filem, kesan sinematography mesti ckup kuat nak bawak org pegi tgok wyang, so dlm penulisan, effect menggegarkan perasaan mesti ada.)

Ntah, bila pikir2 about wat i've been thru last week, i sure start merepek yg bukan2..what if it really happen, what if i lost her, what if that happen, what's more Shaferrihaiza? (i suka nama ni, Thanks Mak, really proud of my name-even xde maknanya..tpi sgt sukaaaaaaaa..rsa bangga pada awal 80an u can came out wif this kind of unique name!)

When i pour my feelings to my love2 fren, ckap ntah kenapa i gelisah xtentu arah, he once told me semuanya tu perasaan ja. Disinilah boleh diukur sekuat mana dinding iman kita..kerana bila kita xkuat, setan suka masuk jarum..mengelirukan fakta mnjadi dusta, menjadikan dugaan ibarat balasan dosa, sedangkan cabran itu tanda ada kasihNya Dia pada kita. Hmm, tu sgt betul, tp perasaan tu kdg2 juga buat kita fikirkan masa depan, munginkah hidup ini sudah sampai ke titik kesudahan? (Eh, betul tau, 2,3 hari sebelum kejadian, i mmg xsedap hati, i rasa mcm i nak pegi jauhhhhhhhh...Yelah2, drama lebih haku ni..)

But in the end, bila semuanya dah selamat, i pon dah rasa kembali sihat, i realize, terimalah hakikat hidup ini bahawa akan ada hari kita ini diuji, akan ada hari Tuhan akan mnghantar pesanan bahawa setiap umatnya itu diberi perhatian, jadi jgan sesekali saya, kamu dan kamu juga abaikan suruhan. Its just how u tolerate ur mind..idak la smpai terlampau ikut perasaan..dan selagi ada iman..ingatkan Tuhan, tak mungkin tercampak jauh di pinggiran..

Al-kisahnya...Hari Rabu itu ckup indah, masuk ofis lewat few minutes (indah), duduk je, start gosip dan bergelak ketawa pagi2 (juga indah smbil2 senaman muka kann?), makan pagi dgn BFF and company even xsedap sagt tpi bila ada chance brgosip secara jemaah (sgt indahlah), tgok muka *****, nmpak sgt mcm org bangun tidok dan merenung begitu (kira tersangatlah indah), dan kembali ke meja buat kerja yang menimbun (woiii, xindah langsong!). Kesimpulannya i memulakan hari tu dgan aura positif, good karma (oh, i wish) cergas dan sihat, tanda2 nak sakit langsung xda.


Approching jam 11.30 pagi, kawan2 di MIS call-they had makan2 sempena raya..(menarik). Three of us when down n had a blast..then came BFF to join the club (menariknyaaaaaaa). i companied her smpai she finish her plate then promised to meet again lunch time for a slumber date (ini aktiviti wajib yg terlalu menarik). Yeah, we both suka pegi tido kat surau wktu rehat..other than breakfast kat canteen sma2, lunch is the time we spend exchanging story mory smpai tertido (menarik tauuu).

Tpi masalahnya hari ni, xbegitu byk cerita menarik untuk dikongsi, so she sleep, leaving me alone, terkelip2 merenung siling kosong..rsa ngantuk tu ada, tpi xbleh nak lelap mata, rasa xbrapa begitu selesa..Why aaa? Since this very morning my lil girl inside me asyik buat penalty kick jaa? May be i shud tell Daddy agak2 la kalau tgok bola..Mommy had enuf laa..

I change my position, hmm, still she refuse to slow down. Then baru perasan, ya laa..even sejak dari pagi tdi she keep on moving n kicking-non stop..i remember masa meeting/discuss bout our division jamuan raya this morning also, i had to sit n stand few times sbb rasa begitu xselesa..So, akhirnya, kalih ke kiri xkena, kanan pon xkena, misi melelapkan mata selama satu jam trnyata sia-sia..I bangun berwudhuk, solat Zohor, brdoa, memohon dan meminta, tempek bedak dan sempat pula warnakan muka, i naik ke atas sambung kerja.


TO BE CONTINUE..



"All to soon he'll be grown up, His need for Mommy gone,

But till then i still have time, For u my dear i'll be strong,"



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...