Thursday, September 30, 2010

=the Day GOD show me LOVE=part 2




Petang Rabu itu brjalan seperti biasa, efek after lunch juga seperti biasa2 juga, ada yg masuk dgn muka suci murni sesegar wudhuk yg masih berbaki, ada yg masih mnguap smbil mengeluh kenapalah lunch break cepat sgt abis ni, ada yg masuk mngendong bag plastik Giant yg penuh isi resepi masakan malam ni, ada juga yg mengusap perut kenyang dek penangan nasi tomato pokok cherry (dgn tagline : SEDAP-makan harini esok nak lagi, MURAH dan EKONOMI-sesuai di awal2 bulan gini), malah ada juga yg masih pulun clicking mouse main game tembak2 guli. Me? Keja yg menimbun masih brbaki..dan anak kecil dalam perut ni masih dok xdiam2 lagi.

Mghampiri jam 4ptg, menaip laju report mngejar masa berbaki satu jam, lil fella masih xnak duduk diam. Lapar agaknya..(Oh ya..today we skip our lunch laa..) tp Mommy kenyang lagi laa...Kan tadi kita dah makan banyak..? I bgun buka canister dan makan saki baki kuih raya yg i bawa untuk kwan2 harini..kembali ke meja, back to kerja..kerja, kerja..hiii bosannya! Selang beberapa minit , tiba2 i rsa pening2 dan naik loya. (If on YM u can see shaferl_dcc dat is "not so available" been officially invisible..hilang di alam maya).

I teguk air berdeguk2..dan rasa pening bagai menjadi2 pula. Menunggu detik jam 5, dan2 rasa bagai lalu hiway utara naik lanca (nyumpah jam dinding-lambat gila!)..dan yg dlam perut ni juga masih xnak diam2 juga..(kenapa ni C?) dan yaaa..tiba2 saja semua benda disekeliling ni sudah mula jdi pinggan cawan teko dlam animasi beauty n the beast, menari2 pusing meja. Why? Why laaa..tiba2 i sngat sakit kepala dan rasa nak luah terkeluar semua? Why laaa..lutut rasa shaking, body shivering , panas sejuk semacam pula? (Apa lagi yg x kenaa??)

Tepat pada masanya i cepat2 jalan ke nursery ambil Carliff Al-Imran (my lovely dovey wowey son!!!). There i met BFF n son-Ar-Rayyan. I told her rasa xsedap badan, pening, nak trmuntah sgala. Dia amat faham. (Oh, lupa nak crita i dah brjaya menjangkitkan penyakit boncit ni to her-Yesss, Endang pon pregnant juga!! i sukaaaa!!!) She advised me to go home and have a comfort rest. I give a dizzy signal to Cikgu Widad when she invited me inside..and said "its Ok, n i'll wait for him outside," (Skrang ni pon dinding rasa bergoyang, apatah lagi kalau masuk dan dengar budak2 tu berlari, mnjerit kegirangan!).

I closed my eyes n breath deepy, berpeluh ntah kenapa dan serious rasa nak pitam. I waved BFF goodbye bila Hashim dah smpai. Pastu sempat minta segelas air from Cikgu just to clear my throat. Tpi baru skali air tu i teguk, segera datang gelora ombak laut. My brain then send me a signal dat i shud just run n go..n yeah, u guess it right, inside the toilet bowl, there all i pour.. :(..


TO BE CONTINUE..



"My liltle boy will someday be a man

and right by your side i will forever stand,"


Wednesday, September 29, 2010

=the Day GOD show me LOVE=


Dunia belum berakhir..Hmm..ayat pertama bgai orang frust, putus cinta dan kembali brsemangat waja..walhal hakikat sebenarnya ibarat sudah merasa mengetuk pintu ajal..mati sekejap dan diberi peluang hidup semula. (i ni bab karang ayat bunga2, jiwang karat, awa larat, ckup hebat..ya lah, kalau bikin filem, kesan sinematography mesti ckup kuat nak bawak org pegi tgok wyang, so dlm penulisan, effect menggegarkan perasaan mesti ada.)

Ntah, bila pikir2 about wat i've been thru last week, i sure start merepek yg bukan2..what if it really happen, what if i lost her, what if that happen, what's more Shaferrihaiza? (i suka nama ni, Thanks Mak, really proud of my name-even xde maknanya..tpi sgt sukaaaaaaaa..rsa bangga pada awal 80an u can came out wif this kind of unique name!)

When i pour my feelings to my love2 fren, ckap ntah kenapa i gelisah xtentu arah, he once told me semuanya tu perasaan ja. Disinilah boleh diukur sekuat mana dinding iman kita..kerana bila kita xkuat, setan suka masuk jarum..mengelirukan fakta mnjadi dusta, menjadikan dugaan ibarat balasan dosa, sedangkan cabran itu tanda ada kasihNya Dia pada kita. Hmm, tu sgt betul, tp perasaan tu kdg2 juga buat kita fikirkan masa depan, munginkah hidup ini sudah sampai ke titik kesudahan? (Eh, betul tau, 2,3 hari sebelum kejadian, i mmg xsedap hati, i rasa mcm i nak pegi jauhhhhhhhh...Yelah2, drama lebih haku ni..)

But in the end, bila semuanya dah selamat, i pon dah rasa kembali sihat, i realize, terimalah hakikat hidup ini bahawa akan ada hari kita ini diuji, akan ada hari Tuhan akan mnghantar pesanan bahawa setiap umatnya itu diberi perhatian, jadi jgan sesekali saya, kamu dan kamu juga abaikan suruhan. Its just how u tolerate ur mind..idak la smpai terlampau ikut perasaan..dan selagi ada iman..ingatkan Tuhan, tak mungkin tercampak jauh di pinggiran..

Al-kisahnya...Hari Rabu itu ckup indah, masuk ofis lewat few minutes (indah), duduk je, start gosip dan bergelak ketawa pagi2 (juga indah smbil2 senaman muka kann?), makan pagi dgn BFF and company even xsedap sagt tpi bila ada chance brgosip secara jemaah (sgt indahlah), tgok muka *****, nmpak sgt mcm org bangun tidok dan merenung begitu (kira tersangatlah indah), dan kembali ke meja buat kerja yang menimbun (woiii, xindah langsong!). Kesimpulannya i memulakan hari tu dgan aura positif, good karma (oh, i wish) cergas dan sihat, tanda2 nak sakit langsung xda.


Approching jam 11.30 pagi, kawan2 di MIS call-they had makan2 sempena raya..(menarik). Three of us when down n had a blast..then came BFF to join the club (menariknyaaaaaaa). i companied her smpai she finish her plate then promised to meet again lunch time for a slumber date (ini aktiviti wajib yg terlalu menarik). Yeah, we both suka pegi tido kat surau wktu rehat..other than breakfast kat canteen sma2, lunch is the time we spend exchanging story mory smpai tertido (menarik tauuu).

Tpi masalahnya hari ni, xbegitu byk cerita menarik untuk dikongsi, so she sleep, leaving me alone, terkelip2 merenung siling kosong..rsa ngantuk tu ada, tpi xbleh nak lelap mata, rasa xbrapa begitu selesa..Why aaa? Since this very morning my lil girl inside me asyik buat penalty kick jaa? May be i shud tell Daddy agak2 la kalau tgok bola..Mommy had enuf laa..

I change my position, hmm, still she refuse to slow down. Then baru perasan, ya laa..even sejak dari pagi tdi she keep on moving n kicking-non stop..i remember masa meeting/discuss bout our division jamuan raya this morning also, i had to sit n stand few times sbb rasa begitu xselesa..So, akhirnya, kalih ke kiri xkena, kanan pon xkena, misi melelapkan mata selama satu jam trnyata sia-sia..I bangun berwudhuk, solat Zohor, brdoa, memohon dan meminta, tempek bedak dan sempat pula warnakan muka, i naik ke atas sambung kerja.


TO BE CONTINUE..



"All to soon he'll be grown up, His need for Mommy gone,

But till then i still have time, For u my dear i'll be strong,"



Tuesday, September 28, 2010

IN and OUT






Me - Admitted to Pantai Mutiara Hospital, Penang since Wednesday, Sept 22nd (10pm)-emergency case-withdue to non stop vomiting n pre mature labour contraction (every 10 mins). Blood and urine test shows serious infection.

Alhamdulillah, Discharged on Monday, Sept 27th (2.30pm)- Both baby n me are Ok, but still in medical leave till this Sunday.

(Im sure those inside my frenlist in FB dah tau earlier, details-update later eh? sungguh capek!)



Tuesday, September 21, 2010

MAKE (it) OVER




FROM THIS!

Twelve By Twelve from Forever21
Pleated tiers create a peplum shape on this unique sleeveless dress faeturing a contrasting floral lace overlay, scoopneck and racerback design lined.









TO THIS!








Saturday, September 11, 2010

~kini SYaWaL lagi~






~Sweet, Awsome Three~



~Tadaaaaaa~





~kini SyaWaL~




~Four of us~

~We Lov u Mak~

~Here come kesayangan semua org~



~Two, Three, One~


~Lil Bro & Big Sis~

~27, 29, 20~


~Sisterhood~






Sunday, September 5, 2010

iFtaR @ VistaNa, PenanG


4th September 2010
Saturday



Carliff n Daddy



Carliff n Daddy



Carliff n Daddy (lagiiiiiiiii)


Carliff n Mommy (weee..)


Mizz Gee, Mizz Nina & Mizz Me
(berserta pose wajib nampak gigi!)




~Hai SeLamaT HaRi RaYa~





Buat seluruh Muslimin & Muslimat
setelah sebulan kita merasa keindahan
beribadah di bulan Ramadhan
kini kita menghampiri bulan kemenangan meraikan
menjelangnya Syawal

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF, ZAHIR & BATIN

Utuskanlah doa buat mereka yang telah tiada,
Kunjungi lah saudara mara yg sudah lama tidak berjumpa,
Bermaaf-maafan lah sesama kita,
Semoga kita semua bergembira di samping keluarga tercinta,
Tidak lupa..Berhati-hatilah di jalan raya!




Saturday, September 4, 2010

LasT nite at :P ??






Cant wait to read this..
But err..can someone teach me how to pronounce
the place?




When i know that i hve a Lil PrinCess~







i know that i had a Mini Shopaholic in me!!!
weeee..


Love this Pinkos Wagos




Plis excuse this huge elephant feet size 8! :O

Hey anyway, if u are a HUGE BIG fans of Shopie Kinsella
like me and my besties,

im soo happy to share n let u know here that she had new one release lately
and its called....."Mini Shopaholic"

Yeayyy, Awesome, awesome, simply awesome!
I was extremely excited to hear everyone's fav shopper
was back with her daughter Minnie!
Cant wait to get a copy of it,
Thanks to Mr Miez yg sgt teruja call haritu
n making me one joyfull fans.





Im one happy, lucky n bless 23 weeks pregnant lady!!



Friday, September 3, 2010

She's One LOVELY PRETTY PRINCESS!!!









Sangat cute dan shantekk kan her headband?
i think we shud DIOself
For more inspiration of this cuteting-a-ling-a-ling,
visit pinkbowtique.com


Alhamdulillah,
Rezeki langit Ramadhan..
Berkat doa n lots lots lots of love
from all of you..
our second lil bundle of love..
Gonna be~sweet pretty BABY PRINCESS!!
InsyaAllah..






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...