Monday, August 30, 2010

errr..May I??










im still xable to find the perfect raya shoes to match
my sweet cotton candy dress..
tired of wearing flat ballet shoes..
(i look short n dull n like no feeling-lah)
so how? what if..for 'raya time only plissssssss'
i wear heels? errr...may i??
(then konon, raya lebih brmakna..hahahah)



Sunday, August 29, 2010

AL JAWAHER~Mohon PadaNya Sujud PadaNya







Duhai Insan Yang Mulia Ingatlah KepadaNya
Yang Telah Memberimu Nikmat Di Dunia
Apakah Engkau Sedar PemberianNya Itu
Penuh Mengandung Makna Tidak terkira

Andainya Kau Mengerti Bersyukurlah Kau Sayang
Kerana Hidup Ini Sekelip Mata
Berubahlah Semua Seperti KehendakNya
Cuma Amalan Soleh Melindungimu

Ingatlah Rakan Ingatlah Sayang
Kudratnya Tuhan Maha Segala
Sucikanlah Jiwamu Dengan Amal Dan Takwa
Tanpa Rasa Curiga KepadaNya Jua

Tuhan Pengasih Tuhan Penyayang
Mohonlah KepadaNya Sujud PadaNya"




#HaPPy MeRdeKa Day#







SELAMAT HARI KEMERDEKAAN
MALAYSIA YG KE 53


Sunday, August 22, 2010

enuf_lah!!







Love is a cycle. When you love, you get hurt, you hate!
When you hate, you try to forget..
When you try to forget, you start missing..
and when you start missing, eventually,
you'll fall in love again!!
Smileeeeeee!!!




Friday, August 20, 2010

FindinG J.Lo PiLLow






Watch this movie last few month..Sukaaaaaa!!!



Remember how best Zoe (J.Lo) sleep wif her super comfort pillow...
Been searching all over the net untill...




I found this one at Baby Loft
(Theraline Maternity & Nursing Pillow
extra comfort)

Nak Nakkkkkkkkkkk....plis plis...

Mesti bangun tido rasa cantik mcm J.Lo!
Ngeh Ngeh (battling eyelashes)





Wednesday, August 18, 2010

InsyaAllah, Boleh!!






  • Saya percaya bahawa setiap amalan yang diperintahkan Allah untuk dikerjakan oleh setiap umatnya memberikan 1001 nikmat, kelebihan dan kesenangan..bukan membebankan dan memudaratkan.

  • Saya yakin bahawa setiap amalan yang disertakan dengan niat yang ikhlas dan bertujuan baik pasti akan dipermudahkan oleh Nya.

  • Saya percaya bahawa anak yang dilatih berpuasa sejak berada di dalam kandungan pasti tidak akan betah berpuasa apabila tiba umur dewasanya kelak, InsyaAllah.

  • Saya percaya sekiranya saya tidak putus-putus bedoa semoga dipermudahkan segala urusan dan memberikan kekuatan kepada saya di sepanajang bulan Ramadhan ini, Allah pasti mendengarnya.
Alhamdulillah, dah hampir 10 hari kita berpuasa kan? Hmm, biarpun sesetengah pendapat mengatakan prempuan mgandung ni trmasuk dlm golongan yg dibolehkan tidak brpuasa (**atas sbb2 tertentu-kesihatan, memudaratkan kandungan etc), tapi seboleh-bolehnya i xnak lah trmasuk di kalangan mereka2 yg rugi!' (sunggoh brmotivasi okeh! heheh)

Mcm Ustazah kata dlm kelas yg lepas, sekali kita abaikan solat (wktu Zohor misalannya pada hari ini), biarpun kita qhado' solat tu esok, nilainya tidak akan sama seperti yg kita tggalkan harini..(Wuishhh, kenyataan yg bt i jauh trmenung, brapa banyaknya solat yg dah trkandas nih! Mati laaaa!!!)

Jadi samalah juga dgn ibadah puasa di bulan Ramadhan, seboleh-bolehnya cubalah berpuasa kerana nikmat dan keberkatan yg kita rasai hari ini tidak sesekali akan sama dengan yg akan dtg atau sebelumnya..

Kalau zmn Rasulullah dulu, ada yg hampir mati pun sanggup brpuasa kerana mgejar pahala..ada juga yg hanya bersahur dgn sebiji kurma shja untuk mendapat keberkatan puasa..kita yg mewah dgn segala makan minum dan kemudahan xkan lah masih mencari alasan untuk tak puasa kan? Cuba bayangkan mereka2 dan penderitaan ibu2 mengadung di negara miskin dan brperang yg hidup penuh derita, sengsara dan dlm kesusahan, bagaimana agaknya mereka mengharungi kehidupan dlm bulan Ramadhan??

Untuk peringatan diri sendiri dan bacaan kawan2..Saya hanya berpesan-pesan..semoga puasa kita diterima Tuhan, InsyaAllah.








Sunday, August 15, 2010

We're HaLf waY theRe and LateR okeh?






Yes dear, we (me n lil angel) are half way there..
its 21 weeks now! (5 months).
My next antenatal visit is on the 4th September-meaning before Syawal ni dah bleh tau dah wether its a BoY or GiRL! Weee excited!!!



Hmm, sebenarnya...
jgn marah/kecik hati tau, actually, we both dah tau dah..(Sorry, saya cuma bgtau family trdekat je) but, just to reconfirm for the second time, untuk memuaskan hati..nak jugak scan n make sure skali lagi sbb kdg2 rasa was2, betul ke tak ni..(eh, bukan sbb xleh nak trima knyataan or xprcaya cakap Dr, but its due to lil fella is not in a right position to view it in 4D). Even Dr Rosita dengan confidence-nya dah tulis in my personal folder..baby's gender is so n so, we think, its better to keep it to ourselves first-lah..right untill we're confidence enuf to spread the word to u guys..Sabar tau, Suprise, Suprise!! :)




Kerrr, korang dah tau nii?? Heheh, hampeh!
Hapaa? korang xnak amik tau pun smpai i deliver nanti?? Sampainya hati :<
(suka ja buat2 sedih sorang2 tau,)



Thursday, August 12, 2010

MesTi CLiCk!!







Wanna see two lil' cute swimmer and
two super hot/wet daddy in action?

Visit this LoveY-DoveY BloG NOW!!!



Monday, August 9, 2010

Mirwana - Aku Tanpa Cinta-Mu




Izzat:
Telah ku mungkiri janjiku lagi
Walau seribu kali
Ku ulang sendiri
Aku takkan tempuh lagi
Apakah kau terima cintaku lagi
Setelah ku berpaling
Dari pandanganMu
Yang kabur kerna jahilnya aku

Faizal:
Mengapa cintaMu tak pernah hadir
Subur dalam jiwaku
Agarku tetap bahagia
Tanpa cintaku tetaplah Kau di sana
Aku tanpa cintaMu
Bagai layang-layang terputus talinya


JayJay:
Telah ku mungkiri janjiku lagi
Walau seribu kali
Ku ulang sendiri
Aku takkan tempuh lagi
Apakah kau terima cintaku lagi

Setelah ku berpaling
Dari pandanganMu
Yang kabur kerna jahilnya aku

Masihkah ada sekelumit belas
Mengemis kasihMu Tuhan
Untukku berpaut dan bersandar
Aku disini kan tetap terus mencuba
Untuk beroleh cintaMu
Walau ranjaunya menusuk pedih


Sunday, August 8, 2010

~One SweeT Dates






Khasiat Kurma


  • Kaya dengan sumber zat besi, potassium, magnesium, sulfur, kalsium selain pelabgai vitamin termasuk asid folik (Pregnant women need all this!!!)


  • Kandungan tinggi magnesium dalam kurma boleh mencegah barah. Amat jarang didengari puak Badwi diserang barah kerana bergantung kepada kurma sebagai makanan utama mereka.


  • Satu kilo kurma memberikan 3,470 kalori kepada tubuh sebaik memakannya. Tenaga itu memuaskan selera makan, yang amat penting ketika berpuasa.

  • Memakan kurma juga boleh memudahkan wanita bersalin (Again preggers, we totally need to eat lots of dates!!!)


  • Vitamin A kurma dapat memperbaiki penglihatan pada waktu malam, kekeringan mata dan penyakit mata.

  • Kurma juga penawar yang baik kepada masalah pening, sakit kepala. Disebabkan ia juga mengandungi zat besi dan kalsium, kurma juga penting untuk pembentukan tulang, gigi dan tisu otak. (Ini sgt baik untuk tumbesaran bayi dalam kandungan.)

  • Sumber : Berita Minggu, Ogos 8, 2010





Me~teringin nak makan Kurma Ajwa-Kurma Nabi.
(above pic)
Harga borong between RM 80-RM 120 p/kg.
Ajwa mempunyai saiz sederhana,
kedutan lebih byk dri kurma lain.
Menurut sesetengah pendapat, kalau dilihat betul2
kedutan di kurma itu membentuk kalimah Allah.

Mungkin rezeki baby agaknya today hubby balik bawak
Kurma Ajwa ni. Bank bagi free! Huish, sukanya hati!!!
Trima Kasih Bank Rakyat,
Awak semua mesti pilih!!! Hahahahah!!!



Monday, August 2, 2010

SiLVeR FeeT


Remember this GoLd BlinG Ballet Shoes frm PrimaV?
i bought another pair of it in Silver.. :)
Sengal!







Sunday, August 1, 2010

now u SEE, now u DONT!



When i get pregnant, weight hve always been an issue. While others are been advised by doctor to eat less (withdue to rapid increase in weight) its another way around for me..whre doc keep telling to eat more, eat enuf for two! :P

Well, well, looking back at my previous record, when having Carliff, i only gained extra 7 kilos.

46 kg for the first three months
48.5 kg - four months
48 kg - five months
50 kg for the six and seven months
50.5 kg - eight months
52 kg - nine months

and the same thing happen now..

46.5 kg for the first three months
49 kg - four months

If u think i'm that thin and tiny winy before pregnant..hmm well, think again..im not! Before the news hit me (i learned that i'm expecting) i'm wayyyyyyy quite fat (fat kerr??). Originally, ordinary me is happily 50kg! :) (an ideal BMI actually).

Hmmm..its not that pregnant - make me afraid to be fat..(yeah, kdg2 rasa takut jugak gemok..every women pon do hate being fat kan??) and its not that im so extremely watching my diet, Nooooooooo!! ( i makan je apa i rasa nak makan, n even enjoyed it so much!). Its just this 'cheezy picky food mood' is still here with me. No matter how nice the food looks, beautifully served..if i cant take it, means i really cant. Yeah, the smell somtime potong stim jugak..kdg2 nampak mcm dah sedap sgt, tapi bila bau jerr...a big No No lah!

To tell u the truth, thre's a day during this pregnancy period-i xmakan nasi langsung..kdg2 even for 2,3 days..and i only survived with milk, biscuits, fruits and some other merepek junk food. But of course, bila dah rasa nak brjalan pon xlarat, letih, i will forced myself to tke somthing else like k.teow, spaghetti, bihun..n bla bla just to install back the energy.

But somthing good bout 'not gaining much' during pregnancy is..no worries bout getting new dress to work and leisure..cause so far, i can still fit my M size pants, M size shirt, jeans and few of my baju kurung..(actually i penah try pakai kebaya jugak, tpi terkantoii sbb dah buncit sket, hahahha)..But of course la later when i hit 5, 6 months i need to change to it to pregger pants, old big fat baju kurung that Mak make me (to wear when i get prgnant) just to ensure that ma baby get enuf space to breath (like my boss said, hahah.), move happily and growth healthy.

Tapi kann, satu tabiat yg i xleh buang bila2 masa pon kan,-pegi shopping..fat or no fat baju baru wajib beli tiap2 bulan..and to celebrate this second time pgnancy, i do get myself few cute dress n blouse..(so xde la org tgok everytime prgnant asyik rotate dress/blouse/shirt yg sama jerr..xbosan ker??), tambahan lagi ngandung kali ni ntah kenapa i beria-ria betul bersiap hari2..make up mcm nak pegi party :P

Soooooo..guys, if u are expecting to see me in a "so called maternity dress"..like my officemates used to asked for it (almost everyday)- "bila nak pakai uniform ni?" or "tak tukar uniform lagi?", my advised to you is 'sabar and tunggu lah' sbb masa ngandungkan Carliff dulu pon bila dah 8, 9 bulan baru i kalut pegi beli..heheh..(dan skrg baju2 tu masih trsimpan rapi di dlam almari, atass skali..hii, i sbnarnya xsuka sgt maternity dress tau-wont u feel like it mke u look old, baggy n ugly?)

Anyway..to all prggy mommy out thre, lets take a good care of ourslves n dear babies okeh?!
Im very happy to share this sweet momment together wif my prgger frens - ZOORA, KAK AYU, SARA, KAK ZAHIDA, MISHA, KAK IJA and the latest KAK AYA. Nampaknya musim mengawan telah tiba, dan dari mnjadi bunga semua dah berbuah yaa...hahaha!!



I just lov to strike a pose at this wall of fame of mine..
heheh, anyway, do i look like 4.5 months pregger to uu??
I can still fit my M size tunic, and 27/28 size jeans
(battling eyelashes ;)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...