Saturday, June 19, 2010

CaN SOmeBody TeLL me WHY???



WHY on earth there's no more NUBY's bottle available for sale now?
Mom's Care said they are sending back the products wif no specific reason
Kat Toy R Us everything is cleared!!
Even kat suma online boutique pon dah xde
:((

I wonder, wat's wrong wif NUBY's??
Kena recall ke?
Their product is no longer safe?
Designing new?
Stock clearance?

So Carliff nak pakai botol susu apa sekarang??
He rejected MAM's and i had no choice
other than get him the small size Nuby's cause that's the only
stock left behind the counter



May be we shud try this TOMMEE TIPPEE

xpe kalau xnak nanti simpan for adik



But plis if anyone of you know bout this,

PLIS UPDATE ME YA!!

4 comments:

Drama Mama said...

try breastflow la. i'm using it for irfan. tapi dia ada double layer puting so renyah skit lah. hehe

u tak try cari nuby kat metrojaya? my SIL dok beli kat sana.

~ShaFeRLicioUS~ said...

Bai..
sronok jmpa u n family last saturday..
oh bFlow tu..BPA free tak?
metrojaya? hmm, tapiii i jarang la pi sana..
anyway TQ bebeh..u sgt comel!

sara ahmad said...

aunty aiza.. TT is great!! serious.. aidan guna yang tuh since day 1.. but, kalau nak BPA free, confirmed punya lah, get the glass one.. macam2 color, lifebaby or something like that, kat mothercare.. serious cantik.. aidan nyer color owange and blueeee.. :)) mmmmmm.. lola mummy send this saturday.. tuh la susah bila minta tlg orang lelaki.. dia amik simpan kat ofis.. bley dakkkkk? :P terlupa katanya.. *sigh!

mar!ahaf!z said...

saya guna nuby bottles/nipples utk anak 1st, sebab ada non drip feature. :)

tak perasan pun xde stok kat kedai cos i lama x beli botol baru, dulu i ada borong byk2.. skrg ni kdg2 papa dia belikan botol lain, so i cuma beli nipple nuby je. (@moms care/ manjaku/ mothercare)

i ada try breastflow, pun ok jugak, cuma nipple dia ada 2 layer.

i ada beli nuby natural touch utk 2nd baby tp i tak suke, nasib baik beli satu je, sbb asik meleleh kat tepi ring tu..tutup ketat2 pun, jadi mcm mana ntah.. so for 2nd baby i pakai medela bottle. ringan, senang baby pegang.

i suggest u try la mana2 yg u rasa anak u comfort pakai. mmg kene beli mcm2, and try baru tau mana yg sesuai.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...