Friday, January 29, 2010

WheN LOVE...BiTe!





"Kak Aiza...Carliff kena gigit dgan Umar, kesian dia nangis smpai tertidok,"

"Huh?!" Lari, cepat2 ke sleeping classroom 2..

"Kesian..anak mommy," lekat kesan 4 batg gigi kat idung..i usap rambut anak kesayangan..

"Camna bleh kena gigit?"

"Hmmm..Umar biasa la...,"

I tgok Umar pon dah tido tergolek kat sblah tu..kesian, letih..waktu anak-anak kita tido..trserlah zahir kasih sayang..rasa sayanggggggggg sangat..i know that Umar's quite active among others..he's just a day older than Carliff tpi best-nyer dia dah ada adik..best kan? Dia dah ada kawan. I mean put a side the fact that he just bite Carliff's nose..boy is a boy..tak kuasa i nak emo dgn budak2..

"Ooo..nanti ckap kat ayah Umar.." i joke with no heart feeling..

"Abis arini dia gigit org, tpi Carliff la kena teruk skit,"

I remember there's day he bite Zahen quite close to his eyes..heheh..kesian Aaaeein..

"Carliff buat dia dulu kot?" Me, fishing the story..

"Carliff tarik dia, ajak main.."

"Oh...Carliff la mula nih," Dah besar anak mommy..dah pandai cari gadoh..

To tell u truth, almost every week ada je story-mory from school..yg ni kena gigit..yg tu kena cakar..yg nun kena tampar..yang ni tak dengar cakap, yg tu degil..like today..Cikgu ckap dah 2 hari Carliff cakar muka Syifa...(Hah?!!! dah blajar mncakar plak??!!!!) Adoooiiiyaiii...kesian kat Syifa..dah le kawan tu lemah lembut sopan santun..(I shud say Sorry to Kak Aya laaa..)

Pon begitu, im soo lucky to learn that setakat ni..xde lah kes parent yg marah2 sbb anak2 diorg kena itu ini..may be we know more bout our own child..masing2 pon notti..lagipun i believe that we are adult-mature enuf to give n take tentang perihal budak2..may be today yours bite mine..what if tommorow mine slap yours??

Hmmm..kalau syg anak, nak maintain gebu, i think...school-nursery is not the best option..sorry to say..because so far..only the strongest will survived! (Terpaksa lah kena survive..if not siapa nak jaga..mommy, daddy kena keja cari rezeki..)

Kadang2 rasa bangga juga..they are soo independent..i mean at this very young age, they are very discipline..waktu makan, tido, masuk class.. suma ikut time..-never fail..as a mother hati i sangat tersentuh, bila nak mandi kena beratur..lepas cikgu buka baju, diorg buka pampers sendiri..straight way masukkan dlam dustbin n take turn to shower..(kekonon macam mini PLKN plak)..kesian..amat bertuah lah korang yg dapat peluang jaga anak2 dengan kasih syg tangan sendiri..

Pepun, I slalu ckap kat Carliff since day one pegi school (age 61 days)..

"Everyday, masa mommy ngan daddy pegi keja, Carliff kena behave, kena take care of yourself tau, cause mommy might not be there when u need me..its all by yourself...but our prayers will always be with you, again, take care, Mommy, Daddy Love u much!!"

Sedih wehh..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...