Wednesday, August 19, 2009

DON'T MESS WITH ME!!


Oh Adik Manis yang cantik menawan..
Melihat parasmu Kau sungguh rupawan..
Sayang perangai bagai orang tak ada iman..
Cemburukan Aku Kau sanggup terjun bangunan?!

Astagfirullah hal a'zim....Well, well before i start this i should take a very deep breath,..and WoW..from where should i begin? May be by saying..

Lately...my life is full of dramas (Very dramatic, Sooo drama queen...bukan macam drama sebabak kat EraFm tuh!) Mine was like...Telenovela..with lots of episode...until end of the day..i dah balik umah, malas nak layan and fikir kes mental disorder nih, i heard that the ending part was babak "tabur bunga kat kubur"..which i was like, again, Astagfirullah hal a'zim...dah lupa Tuhan ke budak nih?!

Erghhh...actually i malas sgat dah nak cakap hal nih..come on lah, menghampiri bulan Ramadhan Al-Mubarak nih..seboleh-bolehnya i nak duduk diam-diam, no more gossips and all (ye la..slama nih pon ada ker i cari pasal ngan orang? Kacau, ganggu hidup orang? tak kan??! kot bergossip pon among best frens jer- 203, 425, 447..do u hear me?) Like what ustazah said, "Berbanyak-banyaklah muhasabah diri, sebagai persediaan menyambut bulan yang penuh kemuliaan ini,"..(Itu la, kelas pon tak penah pi..suka2 hati cakap orang itu ini!!!)

TAPI, TAPI, TAPI....

Kalau dah pagi2 received email yang tak tahu ujung pangkal mempersoalkan "Kebahagiaan"???, "Lama terpisah"??, (seperti ayat di bawah..) Wat the @#^%= ??

"y mst ada org rampas kebahagian *****, kak haiza???
*****sggp beralah satukan kembali yg lama terpisah..."

Dah tu kalau tak puas ati sangat apsal tak terus terang jumpa i ja, tanya elok2, call ker..cakap je la..sure, boleh settle 2,3 minit jer..if it's wrong, then i told u that is wrong, if it's right, then...i still think wat u think is wrong!! Hahah! Paling tinggi risiko nak kena dgan i pon, paling teruk i ketawa ja..paling ok..kena sumpah je kot! That's all..ni tak..no wind no air..pagi2..antar email accused i "rampas?? kebahagiaan??" (MasyaAllah, geli i baca!) Cuba lah pagi2 antar email apa-apa doa ke..Kan ka dapat pahala berganda percuma! Heheh!

Seriously, actually i tak tau pon she had an affair with this "God kno who"..

All this time i tot, wat i heard thru gossips and all was..yeah..., just a gossip! Another daily juicy gossip! Cause...come on lah, she's pretty, young, well dress..takkan lah she'll fall into someone that...erghhh! (tasteless!)..Dah ler tu.."Husband Orang" plak tuh! Are u out of your mind??

Tapi bila dah sound2 i camni..sahlah! tak syak lagi!! She's having an affair wif him! and she even really-sooo into him! (See, i tak penah bersangka buruk kat orang tau..tapi bila org buat cenggini kat i...huh! silap besoR la!)

SO, dalam Kes Cinta ni..motif sebenar pertuduhan yang dilemparkan kepada i adalah CEMBURU! Cemburu BUTA! Im saying this..Because,

TERSANGAT LAH SALAH kalau dia cemburu kan i kerana bfren "kesayangan kebahagiaan" dia tu kalau bagi free lima pon i tak nak! SERIOUS!!

Sorilah, i tak dak niat nak buruk2 kan orang, but if u want the truth, im telling u that im deadly choosy when it comes to a man. I tak senang2 pilih lelaki macam i beli kain kat Kamdar tuh tau..and its not easy to get close wif me! and NOT TO FORGET, my husband was way toooo..HOT, way toooo YUMMY, way too COOL, way too STYLISH, way too MACHO and perfect, and all to let go!! And we even had such a wonderful pretty son together!! Soooo..adik manis, If u dare tot im having an affair wif your lovely boyfren then i guess, yeah..Im so SORRY! U R deadly wrong! Pity u!!

Watever it is now, i terima semua ni sebagai dugaan berakhirnya Syaa'ban..(Ye lah kan, ..sombody is leaving..bcause Ramadhan is coming..dah lupa??)

So sempena meraikan kedatangan bulan yang baik nih, as somone older, i maafkan segala-galanya, apa saja pertuduhan, syak wasangka, dengki, cemburu yang terlintas di hati dia..i faham sangat perasaan orang bercinta nih..when u r soo obses toward somone you love, memang susah nak elak sangat dah..dan kita semua manusia biasa..siapa tak buat silap kan? (Baik kan i?? Insaf gila lah! Hahah). Again, Astagfirullah Hal a'zimmm...

13 comments:

ZOORA said...

apa ni?? apa ? apa weh? nak tau jugak.. gossip la weh.. satu hari je lagi nak gossip ni!!!!

~ShaFeRLicioUS~ said...

Heheh..
Later i story u..
eh, miss u lah, cepat2 masuk keja!

Drama Mama said...

haha nak tahuuuu jugakkkk, walaupun i tak kenal the one you're talking about. dia ada blog tak nak baca? wakakakka

RaiN said...

Wooo..rugi la..i miss the drama!!

But Babe, the way u write this post..for me..such a Diva!! Wall..lah!
Like i always said.. "Ko kan lagi cantik dari Manohara.." meaning berganda lawa dari minah tuh..

Just take it easy..kes budak bru bercinta cam ni lah!
I've got Nina with me here..

Slamat Berpuasa..

Much Lov, Wink!

NiNa GaRciA said...

Woit Cik Puan,
Nina in the haus..!!!
Eeeee..Ya Allah i feel like screaming now..i miss u la babe..
Rain make me read this post and im deadly really miss u lah..
Still remember lots and lots of drama that we had been together as main cast..happening siut!!
yeah, u r such a Diva Mama!
Memang silap besoR" she cari pasal with u..
I'll be home till Syawal..
Hope to c u there..
Again, I MISS U!! MMuaah, MMuahh!!

NINA LOV RAIN!

~ShaFeRLicioUS~ said...

Hai Bai..
Ahaks..sngat hotty ini drama..berduyon emails/smses i dapat nak tau crita..hahah..
tapi..she had no blog laa..
:(

~ShaFeRLicioUS~ said...

Dear Rain who Love Nina and
Dear Nina who Love Rain..

Korang memang Best!

and Heyyyy miss NIna GArcia aka Balenciaga...i miss u too laaa..
pasti gedix bila bersama!
(Remember those tag line? wakakaka!!)

Syok la Rain ko dah balik kan?
Kalu tak naik blur mata aku dapt email luahan rindu sama kamu..

again, i miss u a lots..kalu ko ada mesti drama nih lagi juicy..sure ada adegan org kena makan cili..hahah!

I just cant wait for your visit here..anything for me from Manchester? Ngeh Ngeh..

Rindu Kamu! Mmuah2!

Lov-Lov

mrMiEZ said...

Walamak...

Naper ayat kak aiza macam baik aje. kasi keras la skit.

anyaway rasenye sume dah settle... aimi rase that Miss Little Sunshine tu terlebih obses dengan laki orang.

Aimi kalu jadi kak aiza, that guy yang diperkatakan tu... mungkin the last2 choice compare tu your Mr Amri..

Hehehe...

ZOORA said...

aduh lilte miss sunshine ke gelaran dia??? tak sesuai la weii..
kira dah sudah la kisah ? kalau dah sudah bagus la.. tensen oo jadik mcm ni.. plak tu mcm laa besar sgt pdc nih. nanti org yg tak tau cerita .. dari yg tak betul.. org ingat betul plak.. susah ooo.. and jgn lupa.. show me who that guy is.. nk tgk sgt la saper yg jadik rebutan tu .. :P
a?? tak de org pun rebut kan? dia sorang je nak eh????

CaSSMaRd said...

WOoHooo..
Its getting hot in here..
Kalau Rain tak buzz" i pon tak tau nih..kot la u nak crita kan?
I think she tercabar ngan u kot..
U kan Cantik, Menarik, Hot Momma!
Heheh..
Desparate Tactic tuh..
Anyway sgt bosan cuti kali nih..
My mom asyik la berleter..
Cant wait to get back to work
C u later!
Eh, posa tak?

~ShaFeRLicioUS~ said...

To : Haimi..

Akak bulan2 Ramadhan nih sedaya upaya control kecantikan bahasa yer..ahaks!

A'ah case close..except minah tuh xabis abis nak tukar stetment..
nak slamatkan keadaan (KOnon!)

Miss Little wat??! Bantahan yang Ariff! (Perangai TAK seindah nama!..Upps!)

Ya, ya..incik suami tetap menjadi pujaan hatiku..wah!

T0 : Zoora..

Stuju! Gelaran tak sesuai langsong!
Yup! i rest my case!

Woo woo..ngak mungkin..rasanya org PDC tau kot mmbezakan yg betul & yg salah..n sah2 i di pihak yg benar..(mana mungkin dong..ngak begitu buruk skali citaras gue..)

A'ah..ada ke orang nak rebut?! Wakakaka..

~ShaFeRLicioUS~ said...

Cass..
Yes..quite hot.
Ala..xthrill langsung kes nih nak buzz u..n i know Rain mesti crita kat u punya..so i surrender je la job nih kat dia..heheh

its not bout tercabar ke, cantik ke..its about..
Pehal-nya tak pasal2 cari pasal nih? dah tu main tuduh jer..
so i marah la jugak!
So dah settle n im cool!

Bukan ko ckap rindu kat mak ke..layan je la dia brleter..heheh

hOOdedLicIOUS said...

Ada jugak orang macam tu..ko dah scandal ngan kali orang ko nak main tuduh orang lain scandal ngan Boyfie ko (aku nak guna perkataan boyfie pon geli sebab laki orang)..sabor jer la..dugaan semua tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...