Thursday, July 30, 2009

OH so GentLeman!




When Gentleman rules...
(Kisah dari mereka-mereka di sekeliling-dekat dan jauh)

Kes 1

Rain : Finally, its a rap for Penang..pas nih Johor plak before KL this coming October

Storm : Silence

Rain : Ko apsal?
Storm : Ko pehal?
Rain : Dari tadi bebal..emo tak pasal2..ko period ek?

Storm : Tak..aku dah lewat 2 hari..

Rain: Wooo..not again..ko pregnant ek?

Storm : I saw Cas with his blonde hair gfren and her American Shorthair Cat

Rain : Woo..HO Hoo..

Storm : Kawan lah konon aku nih..aku lalu tepi sangat dah nih..kot2 lah kan nak introduce..aku tak la hingin nak kenal sangat tapi as if aku nih xdak muka buat aku camtuh..

Rain : Kes bengang lah nih..ke..ko jealous?

Storm : Excuse me! Dia yg ckap..im very gentle..gentleman..and of course if u were meant to met her somday..i’ll introduce u to her..

Rain : Huh, gentleman konon..tapi ko jangan risau k? Ko kan lagi lawa dari Manohara..Hahah..

Storm : Yes..and Oh so..gentleman..

Kes 2

S : Why don’t u tell me that u want to........before?

F: A Gentleman wont ask a girl to.............

S: Kalu camtu i pon xmau ..........dah la.

F: Women are different. They can ask whenever they want

S: Ceh, buat malu ja i tanya
(as if pompuan nih species yang suka meminta-minta! cakap je la sbb waktu tu i dah ada gfren..susah sgat ke?)

Kes 3

Jill: Boss, err...kalu bleh i need one more day to finish the report..

Jack: OK..tapi bleh tak after that i nak minta tolong u submit the report all the way to Dato’ ?

Jill : Bleh..no problem..but..which Dato’? Dato’ R kan kat KL?

Jack: Yes my dear..

Jill : SO i nak kena pi KL lah ni?! Biar betol?!

Jack : Yes my dear..

Jill : Man! Tapi Boss..ergh..when?

Jack : This Friday. Alah u pi pagi..after solat Jumaat, dalam pkul 3 u blik la. Choose between those two gentleman out there teman kan u..

Jill : Takpalah Boss..i bleh pi sndiri..tapi kan Boss dah suroh i email kat Dato’ pas siap nanti..he can just ask anyone to print and compile and..

Jack : He said tak gentleman la kita buat camtuh kat Tan Sri..kalu kita submit original copy with the complete layout plan tu..more proper and cantik lah..and kalu dia ada anything to ask..u can straight away answer..u yg prepare report tu kan?

Jill : Oh like that more gentleman meh? Hmm..OK..lah.

Jack : Hah jangan lupa bgitau Pak Mat driver..and i’ll book lunch table for two for u..kat mana u nak?

Jill : Hihi..Lemon Garden Cafe Shang’ ble?

Jack : With who?

Jill : A gentleman of course..


2 comments:

Anonymous said...

xpaham..
care to explain??

~ShaFeRLicioUS~ said...

Mr./Miss WHo?

Tell me your name..and i dont mind to explain..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...