Wednesday, June 3, 2009

AsSaM LAKSA?? Oh..TIDAKKK!!!





To date...

DAH SATU TAHUN EMPAT BULAN

I TAK MAKAN LAKSA!!!!

Masih berPANTANG sejak sebulan sebelum lahirkan Carliff until NOW, he's already 15 months..

(Baguih la anak Mak Leha sorang nih..)

Smalam sampai mimpi2 terbau2 Assam Laksa yg paling BEST kat Penang..
Ala..."Laksa Gama" tu...
(Cobaan...)


PsssT : Makkkk, sampai bila cek nak kena pantang nih??
(Smalam thru phone tanya mak..and mak cakap..
Hmm kalau boleh tunggu la sampai mengandung pulak...!!)

Me : Hmmm...alahai..lambat lagi la jawabnya...
(Bleh tahan kerr?? InsyaAllah..)

4 comments:

Anonymous said...

awat takbleh mkn laksa?

Drama Mama said...

wahhh...tabik lah. i dah makan laksa berkali2, rasanya pantang laksa and mee takat 6-7 bulan ja. but really, sbb apa eh takleh makan laksa?

laksa gama? kat gama ka? tak perasan pon...specific location please!!! :-D

~ShaFeRLicioUS~ said...

HEy..
From wat my mom told me..
Laksa ni bisa' specially bagi ibu2 yg baru bersalin..takut sakit urat, sakit badan..(bagi yg tahan-lar)
Sebabnya..
Laksa ni urat2-nya besar & kembang & makanan yg dimasak 2x..
Kesan pemakanan
Mungkin tak nampak sekarang tapi bila dah umor 30++ nak masuk 40an/dah beranak beberapa kali, baru lah rasa..
For Me..
i take hal ehwal berpantang nih seriously..
First
because i take cre of my son alone..mother i kat a.star, so apa2jdi..kalau i sakit ka..susah..sbb kalau u salah makan while ur baby still need extra care..and bdan tak betul2 sihat lpas bersalin..silap2 bleh demam & tarik..and i takut sgat bab2 nih..
Second
Because i get a boy..and bila u deliver a boy, dua urat u putus..bayang kan kalau i deliver 4 more boys and i tak pantang..mau i nampak cam nenek umor 40 nanti..ngak mauk sik!
Third..
Alhamdulillah, i get my ideal body back lepas bersalin and badan i tak ler kembang sangat..dan i pon rasa sihat..

~ShaFeRLicioUS~ said...

Drama Mama :
Hmm takpa, kalau badan u ok, bleh tahan..makan je..i nih takut lebih..thats y i pantang betol2..
tapi tu lah, laksa je lah kot..
Others like mee, ice, pulut..masa Carliff dah 8 mos i dah mkan dah pon..konon cam confident sihat dah waktu tuh..teeheehee..

Laksa Gama tuh jual betul2 kat blakang Gama..same row with the pulut stall and all..sodapp sangat i tell u..jgan tak try..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...