Saturday, May 23, 2009

TiLL we Meet AgaiN!!


Fuhh..finally i've come to an end! -> betol ke ayat nih Mr. EditoR? Huh?!
(Even there R still lots of pixar/story mory that ve not been publish,...it's just enuf i think)
So...NO more question bout Jakarta-Bandung after this ok?
Lagipun, dah ramai yang rindu Carliff..and i guess after this, it will be more bout him..
"Till we meet again, Goodbye Jakarta..MMMuahhhhh!!"

Friday, May 22, 2009

JaKaRTA HarD RoCkeR

Sunday NIte LIve
Hard Rock Cafe
Jalan MH Thamrin, Jakarta



Mista Rocka Fella




Mrs Ed Hardy




More of him here!





A- Thre's no doubt that three of them_married!
B- Hmm..two married, one still single?
C- En. Amri ja yg dah kawen kot..
D- No Comment!






Gores dan Menang ke Gores tambah Hutang Encik Amri??
HiHihi..






Somthing yummy overthere?!





Spot the cute-T?





I take home one mug from this rack





Sori for keep u waiting..





Is that guitar up for grabs?


Wednesday, May 20, 2009

BegitU saLAH BeGiTU BenaR-DEwi deWi



aku bahagia dengar kata cintamu

tapi aku sedih menerima kenyataan

bahwa tak hanya diriku yang menjadi milikmu

bahwa tak hanya diriku yang menemani tidurmu

bahwa tak hanya diriku yang slalu ada di hatimu selamanya

ini begitu salah tapi ini juga

begitu benar untuk aku yang dilanda

cintamu yang terus membakar aku

cintamu yang akhirnya membunuhku


aku bahagia dengar kata cintamu

tapi aku sedih menerima kenyataan

bahwa tak hanya diriku yang menjadi milikmu

bahwa tak hanya diriku yang menemani tidurmu

bahwa tak hanya diriku yang slalu ada di hatimu selamanya

bahwa tak hanya diriku yang menangis

saat kau terpisah denganku

bahwa tak hanya diriku yang terbunuh

saat kau ada bersamanya


ini begitu salah tapi ini juga

begitu benar untuk aku yang dilanda

cintamu yang terus membakar aku

cintamu yang akhirnya membunuhku


ini begitu salah tapi ini juga

begitu benar untuk aku yang dilanda

cintamu yang terus membakar aku

cintamu yang akhirnya membunuhku

ini begitu salah tapi ini juga

begitu benar untuk aku yang dilanda

cintamu yang terus membakar aku

cintamu yang akhirnya membunuhku


"Saya sering menasihati girlfriends saya yg belum berumahtangga, if you marry a man, make sure he is absolutely crazy about you. It doesnt work kalau wanita itu yang lebih gilakan seseorang lelaki itu. Untuk wanita, mudah untuk kita semakin hari semakin cintakan suami kita, tapi tidak semudah itu bagi seorang lelaki! "

By : Principal Tiara Jacquelina
GLAM, June 2009

ME : Agreed!! and i wont ask for more!

THe BeatLes MaN

"I love Beatles and the man wearing it too.."


Sunday, May 17, 2009

A nite To REmembeR..

Hotel Aston Atrium Senen, Jakarta- Simply amazing place..i just love everything bout this hotel..!
























Saturday, May 16, 2009

benCINTA-faizaL TahiR


Benarkanku tuk berbicara
bicara terus ke hatimu...hatimu..

hati yang penuh rasa ragu

jangan terus pergi tanpa mendengar ku

begitu mudah untuk kau terus berlalu nanti dulu

berikanlah waktu untuk aku untuk kamu


ingatkah lagi waktu kau bersamaku

kaku aku melihat mu

lidah kelu sedangkan aku mahu kau tahu

aku cinta padamu, benci padamu, cinta padamu


ke tepi lihat ku berlalu

pasti itu yang terbaik untuk ku

tiada lagi mahu ku tahu

tentang hidup kamu tentang mati kamu

aku tahu engkau tahu apa yang mataku tahu

apa yang kau tunggu mahu aku buka pintu


ingatkah lagi waktu kau bersama ku

kaku aku melihat mu

sedangkan aku mahu kau tahu

dengar kata ku aku cinta padamu

benci padamu cinta padamu


sakitnya aku membenci kamu

sakit lagi mencintaimu

dan aku pergi tapi kembali

benci aku mencintai dirimu

ku benci... kamu...!!
aku cinta...kamu...!!


ingatkah lagi waktu kau bersama ku

kaku aku melihat mu

sedangkan aku mahu kau tahu

dengar kata ku

aku cinta padamu

benci padamu

padamu..!!


ingatkah lagi waktu kau bersama ku

dengar kata ku

aku cinta padamu

aku benci padamu

aku cinta aku benci


ME : ENUF said!!


Wednesday, May 13, 2009

Back To JakaRta


We reached Jakarta around 7.30pm..straight away to Sagero JUmbo-(i dont give damn wat's the meaning of it!) Padang Restaurant (urghhh not again!!!) before checking into this Aston Atrium Senen Hotel..



Jakarta boring-typical nite view
In front of Plaza Indonesia



Where we eat




What they eat..




I tried my very best but this Padang Cuisine was tottaly out of meeeeeee..



Trust me..i dont even take a sip of it..-dont ask me why ok??



This restaurant are also available for holding a wedding dinner..
Cantek kan?? I wonder wat kind of wedding costume
that suit this kind of pelamin?


Me : Ee..cam nak bersanding lagi skali lah!
Him : Ee..rasa cam nak kawen lagi lah!
Me : Wat?? OK..permission given..
Dismiss..



He then cepat2 pujuk then ask me to pose : Messraaaaaaa"
Me : (Fake smile)




Tuesday, May 12, 2009

D" MAjoR RinDu KamU


Dari angin tiupan Bandung
Dengan puing rindu yang hadir mengunjung
Dan picisan cinta tiada dapat kubendung
Diri mengharap suara kekasih bersenandung
Di sinilah aku termanggu merasa bingung
Di tubir jendela duduk termenung
Dalam singkatan waktu di ujung-ujung


Duhai kasih tidakkah kau rasa
Diri menangung pedih dan hati bengkak membisa
Dek kerna panah api asmaradana
Dek kerna tidak terluah simpanan gelora
Di renjang ke jantung luhurnya cinta


Duhai sayang tidak mahu kah kau tahu
Derita diulit mimpi bagai mahu ku tukar putaran waktu
Disaat pernah kita ketemu dulu
Di ketika kau genggam erat jari jemariku
Di tepian indah tasik bermadu..
Dan pernah kau bisikkan yang kau mahu hanya aku..
Dan hanya ada kau dan aku..kau dan aku………selalu mahu begitu!


***********************************************


Nukilan Shaferrihaiza,
Dalam perjalanan pulang dari Bandung ke Jakarta
Teringat orang2 nun jauh di sana
Dan yang disebelah tidur ternganga
Hahaha...


Sunday, May 10, 2009

-> Ke DapuR SangkuRiang we LuncH..




Welcome aboard





Pay desk





The Luncheon





Before




After




Fadhilah & me..





"OK i know, dont look back!"


After lunch, we went back to Pasar Baru again-(as i said before, we ladies still had unfinished business to deal with) untill 4.00pm before we moved back to Jakarta..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...