Monday, March 30, 2009

HaJat-HAiDA



Tiba-tiba bila i bangun pagi nih..
i can remember the exact melody of this song
(out of nothing, tiba2 n i sendiri tak tahu kenapa)..
and bila i masuk ja bilik air nak mandi..
then suddenly i bleh plak menyanyi lagu nih..
siap ingat suma lirik plak tuh..
(owh, sejak dari tadika dulu sampai sekarang dah jadi mak budak pon i suka menyanyi dalam bilik air..paling suka kat umah mak..sebab voice impact tuh cam tengah buat recording..lol..hahahah).

The thing is that lagu nih actually ada sweet memories untuk i..sebab i penah nyanyi lagu nih kat public-tapi tak ingat kat mana..may b masa concert skolah kot..sebab tak penah ada concert skolah yang i tak nyanyi..every year mesti ada muka nih kat atas pentas..(poyo sih).

And now bila dah dewasa nih..when its all coming back to u..ada ja benda yang buat kita geli hati dan rasa nak ketawa kuat2..sooo buruk mengenangkan how i dress up at the concert..make up, hair and stuff..Paling i tak lupa masa i standard two, a day before the concert i gi potong rambut pendek..and cikgu marah sangat sebab tak sesuai la i nak nyanyi lagu Ramlah Ram (Kau Kunci CintaKu diDalam Hatimu) dengan image rambut pendek tuh..Hahahahha..and i ingat jugak waktu nyanyi lagu tuh i pakai mini skirt ijau dengan sleeveless ada riben kat bahu..(sexy siut).
Anyway guys..things like this make our life feel wonderful..kan? I mean pengalaman banyak mendewasakan...just i dah tak nanyi lagi la kat public (gila kau)..last time was with Endang..kitaorang karaoke masa Ladies Nite Party..( and that was the time she announced that i'm pregnant, hahah).


Apapun lirik lagu nih tak da kena mengena dengan i spenuhnya..
sikit2 ja..just to flash back some memories..to shares wif uols..
Here are Hajat by Haida..




Bisakah kau tempuh ranjau ini

Yang pastinya jurang menghalang

Sanggupkah engkau

Susah payah bersamaku

Janganlah pula nanti

Kau menyesali... setelah melalui...


Ku sekadar mawar di dalaman

Tak bererti budi yang dipandang

Rupa adalah... diangankan setiap insan

Betapa jauh jarak

Kita berdua...

Janggal digandingkan


Pernahkah kau terfikir

Satu masa nanti sayangku

Apakan terjadi

Pasti gelora yang akan melanda

Kita berdua akan karam...


Oh kasih...

Sungguh ku mengerti

Tulus benar oh kasihmu

Tak ku sangsikan

Seputih hatiku

Itulah kasihmu

Dari dulu dan kini


Oh sayangku

Lupakanlah semua

Hajat untuk memiliki

Diriku ini

Tak sanggup rasanya dirimu dicerca

Maka retak kasih saudara


Kita saling kasihi

Jadikanlah itu memori

Sayangku moga engkau tahu

Tidak semua cinta bersatu




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...