Wednesday, October 22, 2008

~MeMORi DaUN PiSanG~

I dapat sms dari long time fren-Hajar..hmm kami dah kenal for about 17 tahun camtuh. Sejak i berpindah ke Seberang Jaya n masuk SEk. Keb. Seb. Jaya 1..standard 4. Katanya dat day boss xda and she fulfill her time baca blog i nih..

Hajar : Weh, hari ni boss aku xdak so apa lg aku pon layan la blog hang! Khatam!! Hang dari dulu sampai la ni jiwang rajin mengarang! Lg satu besday Carliff sama ngan aku.

Hmm..she said jiwang mugkin sbb i suka tulis cerpen, sajak, puisi, pantun, masa zaman sekolah dulu..and i am still now. Tapi i ingat kami sama2 suka buat karangan Bahasa Melayu. Our Fav subject..sbb hajar admired kat cikgu Ramlan..and i suka cikgu Nik Rozemi..hahaha..(kan dah kena)..Kadang2, during exams or ujian bulanan, we scored the same marks for that paper..Kdg2 she overtook me and vice versa. Tpi i ingat dia lagi teror matematik dari i..coz i buta numbers..i hate numbers!! and Maths..arghhhh..xsuka! paling i tak lupa my fren ni pembuli..suka buli i..suruh i buat lukisan dia..bila ada keja skolah subject alam dan manusia ja..asal kena draw animals atau apa sja benda yg tak statik..she will berkampung kat umah i after school sampai i lukis untuk dia..bleh kata slagi tak siap keja skolah dia tuh..melangut la dia kat dalam bilik i..dah tu, part yg i geram skli tu bila nak lukisan dia sebijik cam lukisan i...eeeeee...aku ingat sampai mati tau hajar! Heheh...


Hah, and yes..her birthday sama dgan si Carliff..tak penah lupa tuh..and i replied the sms inviting her to the birthday party March nanti..bleh celebrates sama2...and she said


Hajar : Hehe..one present for me! Hang ni mmg fashionizer!


Sebut pasal fashion, i teringat masa standard 6 dulu, kaler baju pengawas i terover biru..hahah...and Tiba2 plak i teringat kat our best fren yg sorang lagi tuh..Amalina..so i ask her, penah tak terjumpa or terserempak dgan dia kat KL tuh? and she replied


Hajar : Xtau la memang lost contact. Bila aku bc blog hang 1001 perasaan ada tau. Teringat zaman sek.


Yess...lebih dari 1001 kenangan kami simpan bersama..lebih2 lagi kami bertiga..hajar and i ,we were in the same class..5C, 6C...tapi Amalina, kelas lain..tak ingat la kelas apa..tapi we wre so close..coz we loves to tell each other love stories..yes, betolllll kami suma ada cinta monyet zaman budak2 dulu..siap ada lagu tema cinta lagi...mau pecah perot ingat suma benda tu skrg nih..


And specially for this post, i want to dedicate this two old skul love songs for my fren HAJAR and AMALINA..ni lagu tema cinta korang..yg i ingat kita nyanyi out loud masa mandi kat water falls di kebun Amalina..

Dengan ucapan : Aku dah lupa lagu tema aku dulu...hahah..and i want both of u to kno that..i really2 appriciates persahabatan kita dari dulu smpai skrang..and will always, always and always remember you both.. missing u both FOREVER. Enjoy lagu nih ya..


P/s : Apa khabar agak nya Hairiee kan Hajar? Apa plak critanya Aminuddin kan Amalina? Dan apa dah jdi pada Tasnim dan Saiful Islam?


LAGU : DALAM GERIMIS
PENYANYI : SHAM, KUMPULAN VISA

Rindu... semakin berakar umbi
Yang kurasai
Saat kau pergi

Hujan... bagai mengundang nestapa
Titis airnya
Bersama deru tangisanmu...

Buat kali pertama
Ku melihat (oh) airmatanya

Sejakku kenali dia
Sepinya kurasa
Disaat berduka
Inikah noktahnya
Pertemuan kita

Andai
Begitu suratan takdir
Usah lagi kita mungkir
Bersyukur pada rahmatNya

Kasih
Berpegang pada hakikat
Waktu yang bakal menjawab
Siapa yang benar

Pasti... aku kan tetap menanti
Ku dibayangi
Seribu mimpi

Hujan... menghilang dengan langkahnya
Ku merindui
Dalam gerimis
Yang menghiris...

LAGU : LAGUKU UNTUK MU
PENYANYI : HASNOL

Kehadiran membawa seribu erti
Terasa bagaikan suatu mimpi
Indah mahligai yang kita bina
Impian kini terlaksana sudah

Tiada ku terlintas akan terjadi
Kita kan terpisah jua akhirnya
Sejenak ku terfikir segala
Oh keindahan bersamamu

Kembalilah kasih kepada diriku
Hidupku sepi tanpa kehadiranmu
Dengar rayuanku jeritan batinku
Masih dahagakan kemesraanmu
Hanya kau yang ku cinta
Tiada kedua
Usah biar ku menderita

Setelah kau pergi tiada kembali
Pilunya tak dapat ku menggambarkan
Abadi kasihku yang amat suci
Biarku yang dalam kegelapan

Dengarlah dendangan laguku untukmu
Suara hati lambang suci murni
Berat saatku dilamun rindu
Setelah lama dikau pergi
Kasihku

Updated : I sent sms to Hajar asking her to read this posting..She replied saying ;

Hajar : Dah baca! Siap mengalir airmata aku. Aku terharu!! Terus ofismate aku terkejut tetiba aku nagis. Haiza, thanks for the post

Me : Weh, ingat dak apa lagu tema aku? Hahah..aku lupa lgu sndiri..

Hajar : Aku rasa hang punya la lagu hasnol. Aku punya bayangan gurauan kump mega. Amalina br visa.

Me : Ya ka? nanti aku amnd boh lagu hg..weh..jgan nangis tau..aku pon sedih gak sbb kita dah tua.

Hajar : Aku nangis sbb aku terharu hang buat post tu. aku rindu zmn2 kita kecik. Aku slalu dok p melepak kat umah hang mkn pelam. Aku teringat kat hg ngan amalina..

And this goes to U FREN..

LAGU : BAYANGAN GURAUAN

PENYANYI : RAHMAT, MEGA

Tak pernah ku alami

Tak mungkin ku hindari

Di himpit perasaan

Bayangan gurauan

Di dalam jaga ku tercari-cari

Di dalam tidur termimpi-mimpi

Siapakah gadis misteri

Melambai dan terus menyepi

Jangan biarkan ku ternanti-nanti

Usah benarkan masa berlalu pergi

Cintamu oh! gadis misteri

Adakah kekal dan abadi

Andai di berikan emas permata

Ku pilih senyumanmu

Andai kupunyai mahligai indah

Ku hadiahkan untukmu

Dalam berjuta bintang berkelipan

Kau bagaikan kejora

Antara ribuan mata menikam

Takkan kubiarkan kau tenggelam

Di dalam jaga ku tercari-cari

Di dalam tidur termimpi-mimpi

Siapakah gadis misteri

Adakah dapat ku kenali

(Belum puas ku temui)

2 comments:

anis said...

ha-ha-ha.
awat hang tak tulih pasai kita tiga ekoq bergayut kat pokok pastu dahan patah pastu heret kuaq pi buang kat luaq skolah pastu hang kena buat-buat keriau untuk meminta simpati cikgu besaq??

hahahaha tu baru klasik.

oh btw, aminuddin ada ja kat sini kat s.alam, aku still in contact dengan dia. :)

hairee pungkoq kuali aku tatau. teeheehee.

AiZa'S said...

Hahaha...

U never grow up my fren..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...